Piškotový moučník s aspikem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
200 g broskve
200 g jahody
200 g meruňky
těsto
10 lžic olej
4 ks vejce
26 dkg cukr krupice
26 dkg hladká mouka
6 lžic vlažná voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
krém
250 g tvaroh
400 g kysaná smetana
na ozdobu
želatina

Postup přípravy receptu

  1. Ze 4 bílků se špetkou soli vyšleháme sníh, přidáme žloutky, cukr, olej, vlažnou vodu a vyšleháme. Nakonec přišleháme hladkou mouku s práškem do pečiva.

  2. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, potom těsto na připravený plech vylijeme. Moučník pečeme asi 30 minut dozlatova v předehřáté troubě.

  3. Na krém smícháme tvaroh a kysanou smetanu. Ovoce (broskve, meruňky, jahody) nakrájíme na kousky.

  4. Na vychladlou placku dáme krém a posázíme kousky ovocem, potom zalijeme želatinou připravenou podle návodu na balení. Piškotový moučník s aspikem necháme vychladnout v lednici.

  5. Piškotový moučník s aspikem nakrájíme a podáváme jako zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!