Piškotový nákyp se šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dl rum 2 l mléko 150 g cukr krupice 3 balíčky vanilkový pudink 1 konzerva kompotovaný ananas 1 ks rybízová marmeláda 5 ks dortový korpus 1 konzerva ovocná směs 1 konzerva tvrdší ovoce (hrušky, třešně) na ozdobu šlehačka
Postup Piškotový nákyp se šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, cukru a pudinkového prášku si uvaříme pudink. Uvařený pudink necháme za občasného míchání částečně vychladnout.
Dortové korpusy, můžeme si upéct vlastní piškotové placky, nakrájíme na kostky. Marmeládu rozmícháme v části rumu. Ovoce smícháme, slijeme a necháme okapat.
Vezmeme větší mísu a do ní vložíme vrstvu piškotu, zakapeme ji rumovou marmeládou. Pak dáme vrstvu ovce a zalijeme částí pudinku. Postup opakujeme do vyčerpání zásob. Podmínkou je, aby vrchol nákypu byl zakryt poslední vrstvou piškotu. Průběžně vrstvy zaléváme zbytkem rumu.
Poslední vrstvu zakryjeme mikroténovou fólií a na dva dny zatížíme. Poté vykrajujeme části nákypu na talířek a bohatě zdobíme šlehačkou. Je to rodinná tradice, na kterou se všichni těšíme.