Pita chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
2 lžičky sůl
2 lžíce olivový olej
330 g hladká mouka
125 g bílý jogurt
150 ml vlažná voda
7 g sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme sušené droždí, cukr a vlažnou vodu a necháme v teple vzejít kvásek (asi 15 minut)

  2. Do mísy odvážíme mouku, osolíme, přidáme olej a jogurt. Potom do mísy přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou necháme kynout asi hodinu

  3. Z těsta vytvarujeme placky, které by měly mít silnější okraje, protože těsto v troubě hodně nabude. Placky necháme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 20 minut kynout

  4. Připravené placky na pita chléb pečeme na 250 °C asi 8 minut

  5. Pita chléb plníme masem a zeleninou na styl kebabu, hodí se na sendviče a případně poslouží i jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!