Pita chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 2 lžičky sůl 2 lžíce olivový olej 330 g hladká mouka 125 g bílý jogurt 150 ml vlažná voda 7 g sušené droždí
Postup Pita chléb
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme sušené droždí, cukr a vlažnou vodu a necháme v teple vzejít kvásek (asi 15 minut)
Do mísy odvážíme mouku, osolíme, přidáme olej a jogurt. Potom do mísy přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou necháme kynout asi hodinu
Z těsta vytvarujeme placky, které by měly mít silnější okraje, protože těsto v troubě hodně nabude. Placky necháme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 20 minut kynout
Připravené placky na pita chléb pečeme na 250 °C asi 8 minut
Pita chléb plníme masem a zeleninou na styl kebabu, hodí se na sendviče a případně poslouží i jako příloha.