Pita chléb s kuřecím masem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
1 ks cibule
100 g cuketa
1 lžíce olivový olej
250 g kuřecí prsa
1 ks bílý jogurt
1 lžička směs koření tzatziky
příloha
2 ks rajče
podle potřeby
olej na smažení
podle chuti
koření na kuřecí maso
koření na grilovanou zeleninu

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si kuřecí maso na malé kousíčky, nakořeníme libovolným kořením, zalijeme trochou oleje a necháme chvilku uležet. Dále si nakrájíme na malé kousky libovolnou zeleninu a cibuli, já jsem použila oloupanou vypeckovanou cuketu, papriky a cibuli. Zeleninu nakořeníme kořením na grilovanou zeleninu - podle chuti. Místo tatarky nebo kečupu smícháme jeden obyčejný bílý jogurt se lžičkou kořením na tzatziky.

  2. Na rozpáleném oleji si osmahneme zeleninu doměkka. Na jiné pánvičče si současně orestujeme na trošce oleje kuřecí maso.

  3. Pita chléb si pomažeme olivovým olejem (aby pěkně změknul) a dáme ho na cca 30 vteřin do mikrovlnné trouby nebo do předehřáté trouby na delší dobu.

  4. Pak už jen na pita chléb naložíme maso a osmahnutou zeleninu, přidáme jogurt s kořením a přeložíme na půl. Pita chléb s kuřecím masem a zeleninou podáváme s čerstvými rajčaty, lístky hlávkového salátu, okurkou nebo paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!