Pivní cowboy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce strouhanka
3 ks cibule
4 dl pivo
2 kuličky nové koření
800 g vepřový bůček
1 kostka hovězí bujon
150 g uzený sýr
1 lžíce vepřové sádlo
10 kuliček celý černý pepř
1 svazek čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Libovější bůček zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na sádle opečeme cibuli dozlatova, přidáme maso a ještě opékáme. Ke konci přidáme drcený česnek a necháme rozvonět. Teprve když maso začne pouštět šťávu, osolíme, přidáme pepř, nové koření a podlijeme hovězím vývarem (může být i z bujonu). Maso dusíme na mírném ohni, občas přiléváme tekutinu. Když je maso skoro měkké, zasypeme strouhankou a zalijeme pivem. Ještě chvíli podusíme.

  3. Nakonec bohatě zasypeme nasekanou petrželkou a na talíři posypeme uzeným sýrem. Pivní cowboy chutná s chlebem, knedlíkem i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!