Pivní krkovice s rozinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce rozinky
350 ml pivo
3-4 lžíce kečup
olej na smažení
600 g vepřová krkovice
2-3 lžíce strouhaný perník
podle chuti
cukr
sůl
zázvor
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kousek zázvoru oloupeme a nastrouháme najemno. Krkovici podle potřeby očistíme. Maso vcelku omyjeme a důkladně osušíme. Pak do masa vetřeme sůl, zázvor, pepř a potřeme olejem. Krkovici necháme chvíli uležet.

  2. Rozinky spaříme a necháme okapat. Rozpálíme si pekáček a v něm rozehřejeme olej. Krkovici na oleji zprudka a ze všech stran orestujeme. Pak pekáček odstavíme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Krkovici v pekáčku podlijeme pivem. Přidáme kečup, lžíci perníku a posypeme rozinkami. Pečeme asi 30 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme doměkka. Během pečení pivní krkovici podléváme.

  3. Měkkou pivní krkovici vyndáme a uložíme do tepla. Výpek ochutíme citronovou šťávou, cukrem a zahustíme nebo rozředíme. Omáčku lehce provaříme a krkovici do ní vložíme prohřát.

  4. Pivní krkovici s rozinkami nakrájíme na porce. Servírujeme je s brambory, noky, případně s knedlíky a přeléváme pivní omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!