Pivní štrůdl s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
cukr
skořice
rozinky
tuk na vymazání
oříšky
strouhané jablko
náplň
2 lžíce ocet
těsto
2 ks žloutek
250 g tuk
10 lžic pivo
500 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady, hladkou mouku, tuk, žloutky, ocet a pivo, smícháme v nelepivé těsto. Necháme odpočinout a pak těsto rozdělíme na 4 díly.

  2. Jablka oloupeme a nastrouháme.

  3. Z každého dílu vyválíme plát, na který dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí, posypeme sekanými oříšky a dáme rozinky.

  4. Pivní štrůdl zamotáme, dáme na vymazaný plech a pečeme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!