Pivovarská pochoutka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 špetka sůl
vývar
3 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 balení těstoviny
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
3 dl světlé pivo
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
700 g libové vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a utřeme a vepřové maso nakrájíme na kostky

  2. Na sádle zpěníme cibuli a na ní opečeme nakrájené libové vepřové maso. Přidáme utřený česnek, mletou papriku, osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Maso dusíme pod pokličkou a podle potřeby přiléváme vývar. Nakonec omáčku zahustíme smetanou, do které vmícháme lžíci hladké mouky, necháme krátce provařit

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, poté scedíme

  4. Pivovarskou pochoutku podáváme s uvařenými těstovinami - vrtule, kolínka nebo vřetena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!