Pivovarská pochoutka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 špetka sůl vývar 3 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 balení těstoviny 1 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 3 dl světlé pivo 1 lžička mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika 700 g libové vepřové maso
Postup Pivovarská pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a utřeme a vepřové maso nakrájíme na kostky
Na sádle zpěníme cibuli a na ní opečeme nakrájené libové vepřové maso. Přidáme utřený česnek, mletou papriku, osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Maso dusíme pod pokličkou a podle potřeby přiléváme vývar. Nakonec omáčku zahustíme smetanou, do které vmícháme lžíci hladké mouky, necháme krátce provařit
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, poté scedíme
Pivovarskou pochoutku podáváme s uvařenými těstovinami - vrtule, kolínka nebo vřetena.