Pizza quattro formaggi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 konzerva rajčatový protlak
1 balíček niva
1 balíček eidam
1 balíček hermelín
500 g listové těsto
1 balíček uzený sýr
pizza koření
1 ks Mozzarella Galbani

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 220 °C a plech si vyložíme pečícím papírem.

  2. Listové těsto (můžete použít i těsto na pizzu, na tohle stačí trouba na 180 °C) si rozválíme na velikost plechu a položíme na něj.

  3. Česnek prolisujeme a smícháme se špetkou soli a vodou. Těsto potřeme připraveným česnekem a rajským protlakem. Pak stačí nahrubo nastrouhat eidam tak, aby pokryl celou pizzu, poté na plátky nakrájíme hermelín a poklademe na těsto. Dále na kostičky (malé) nakrájíme nivu a uzený sýr, pizzu jimi posypeme. Nakonec přijde mozzarella, kterou stačí nakrájet na tenká kolečka a dát na těsto. Posypeme pizza kořením.

  4. Pizzu quattro formaggi pečeme 20 minut, až jsou okraje těsta zlatavé.

  5. Pizza quattro formaggi je dobrá jen tak jako chuťovka, ale dát si ji můžeme třeba i na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!