Plátky tabasco se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml vývar
1 lžíce kysaná smetana
1 svazek jarní cibulka
50 g černé olivy
4 ks vepřový řízek
250 g cherry rajčata
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
tabasco
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvičce s trochou oleje opékáme z obou stran dozlatova. Plátky masa uložíme v teple.

  2. Zeleninu očistíme, cibulky nakrájíme na delší kousky, malá rajčátka rozpůlíme.

  3. Do vypečené šťávy z masa vsypeme cibulku a restujeme asi 5 minut. Poté přilijeme vývar, přidáme rajčata, olivy a dusíme asi 3 minuty. Nakonec přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a tabascem.

  4. Do pánve vrátíme masové plátky a krátce prohřejeme.

  5. Plátky tabasco se zeleninou podáváme s libovolnou přílohou a na talíři zdobíme čerstvou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!