Platýz na zelenině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g hrášek 70 g máslo 100 g rajče 50 g pórek 200 g mrkev 100 g brokolice 50 g olivy 50 g mozzarella 600 g platýz 3 dl bílé víno 100 g žlutá paprika 100 g řapíkatý celer podle chuti česnek sůl mletý pepř
Postup Platýz na zelenině recept
Postup přípravy receptu
-
Platýze osolíme, opepříme, okmínujeme a zprudka opečeme na másle. Pak ho vyjmeme a udržujeme v teple.
Ve zbylém výpeku orestujeme nakrájená rajčata, pórek, olivy, petržel a česnek. Směs zakápneme bílým vínem a poklademe na opečenou rybu. Přidáme plátky mozzarelly a zapečeme.
Zbylou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousíčky a orestujeme na másle.
Platýze na zelenině upravíme na talíře a podáváme s restovanou zeleninou.