Platýz na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g hrášek
70 g máslo
100 g rajče
50 g pórek
200 g mrkev
100 g brokolice
50 g olivy
50 g mozzarella
600 g platýz
3 dl bílé víno
100 g žlutá paprika
100 g řapíkatý celer
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Platýze osolíme, opepříme, okmínujeme a zprudka opečeme na másle. Pak ho vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. Ve zbylém výpeku orestujeme nakrájená rajčata, pórek, olivy, petržel a česnek. Směs zakápneme bílým vínem a poklademe na opečenou rybu. Přidáme plátky mozzarelly a zapečeme.

  3. Zbylou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousíčky a orestujeme na másle.

  4. Platýze na zelenině upravíme na talíře a podáváme s restovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!