Plněná rajčata masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks rajče
1 lžíce kečup
náplň
sůl
1 ks vejce
1 lžička hořčice
1 ks pórek
100 g ementál
2 lžíce petrželová nať
300 g mleté maso
1 lžíce rajský protlak
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Větší tvrdší rajčata umyjeme. Seřízneme vršek a rajčata vydlabeme.

  2. Na náplň smícháme mleté maso, vejce, strouhaný ementál, část si necháme na posypání, sekanou zelenou petrželku, drobně nakrájený i zelený pórek. Náplň osolíme, opepříme, dáme trochu červené papriky, lžičku hořčice a lžíci rajského protlaku. Důkladně ji promícháme.

  3. Směsí naplníme rajčata a ta naskládáme do vymazaného pekáčku. Proložíme je vršky a vnitřky rajčat. Lžíci kečupu a trochu vody rozmícháme a nalijeme do pekáčku. V horké troubě pečeme plněná rajčata asi 30 minut. Před koncem pečení můžeme plněná rajčata posypat strouhaným sýrem a dopéct.

  4. Plněná rajčata masem podáváme s bramborovou kaší. Podáváme je ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!