Plněné houby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
3 lžíce strouhanka
1 ks cibule
zelená petrželka
3-4 plátky tvrdý sýr
1 ks vajíčko
0.5 kg mleté drůbeží maso
12 ks velké hlavičky hub nebo žampionů
podle chuti
sůl, pepř
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s vajíčkem, strouhankou a nasekanou cibulí. Přidáme sůl, pepř, kari koření (podle chuti) a dobře promícháme. Vytvoříme kuličky, které se vejdou do hlaviček hub.

  2. Do poctivě vymazané ohnivzdorné mísy uložíme hlavičky hub, do každé dáme kousíček másla a kuličku z masa.

  3. Mísu s plněnými houbami dáme do trouby na 20 minut na 180°C. Pak poklademe na maso v houbách kousky sýra a dáme ještě chvíli zapéct.

  4. Hotový pokrm ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!