Plněné hovězí taštičky s rukolou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 větvičky rozmarýn
4 lístky šalvěj
100 g ricotta
mletý pepř
1 sklenka suché bílé víno
16 ks hovězí plátek
1 svazek rukola salát
50 g parmazánové hoblinky
podle chuti
sůl
worcesterská omáčka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Salát rukolu důkladně omyjeme a osušíme. Umytou rukolu natrháme na kousky a vložíme do hluboké mísy. Riccotu nakrájíme na kousky, necháme odkapat a okapanou ji přidáme k rukole. Na rukolu s ricottou nastrouháme na hoblinky parmazán, pokapeme worcesterem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  2. Na stůl nebo prkénko položíme omyté a osušené slaboučké plátky masa a plníme rukolovou směsí. Svineme do taštiček a převážeme kuchyňskou nití.

  3. Zapékací mísu vymažeme a naskládáme do ní plněné taštičky. Na plněné taštičky položíme nalámaný rozmarýn, lístky šalvěje a podle chuti vše opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme. Maso podlijeme bílým vínem a pokapeme olivovým olejem. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do správné hnědé barvy. Hotové taštičky zbavíme nití.

  4. Plněné hovězí taštičky s rukolou podáváme teplé jako hlavní chod. Třeba s pečenými brambory


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!