Plněné kalamáry recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 stroužek česnek sůl 1 špetka sůl 2 ks vejce strouhanka petrželka rajčata rozmarýn bazalka krevety 2 ks šalotka oregano olivový olej olivový olej mletý černý pepř 1 špetka mletý černý pepř pecorino kalamáry
Postup Plněné kalamáry
Postup přípravy receptu
-
Kalamáru chytneme za chapadla, vytáhneme je z těla a uřízneme. Tělo oloupeme a vytlačíme veškerý vnitřek. Zbytek těla propláchneme pod studenou vodou. Chapadla a ploutve nakrájíme na malé kousky a smícháme v misce spolu s nakrájenými krevetami. Opepříme a osolíme
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, krátce orestujeme kalamáry s krevetami a přidáme nakrájený stroužek česneku. Asi po 2 minutách vrátíme směs zpátky do misky a připravíme si náplň
Nakrájíme oregano, petrželku a jarní cibulku. Zasypeme strouhankou, přidáme rozšlehaná vejce a nastrouhané pecorino. Promícháme, dokud směs nedrží pohromadě. Těla kalamár naplníme směsí asi do dvou třetin a spojíme párátkem
Připravíme rajčatovou omáčku: na pánvičce rozehřejeme olivový olej a orestujeme stroužek česneku a 2 šalotky. Přimícháme čerstvá nebo nakládaná rajčata a nakrájenou bazalku s rozmarýnem. Omáčku opepříme a osolíme a necháme povařit asi 20 minut
Mezitím na olivovém oleji z obou stran pomalu orestujeme plněné kalamáry. Na talíř nandáme rajčatovou omáčku a na ni položíme opečené kalamáry, ze kterých nezapomeneme vyndat párátka
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!