Plněné papriky jako předkrm recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
100 g máslo
1 ks cibule
4 ks vejce natvrdo
3 lžičky strouhaný křen
150 g měkký salám
4 ks tavený sýr (trojúhelníček)

Postup přípravy receptu

  1. Paprikám odkrojíme konce se stopkou, zbavíme je jadérek, vnitřky mírně posolíme a jemně potřeme hořčicí.

  2. Máslo vymícháme do pěny, přidáme tavený sýr, nadrobno nakrájenou cibuli a salám, křen, nasekaná vajíčka, jemně osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme, znovu ochutnáme, případně dochutíme solí a pepřem a necháme asi 1/2 hodiny v chladnu odstát. Po určené době směs jemně promícháme a plníme do paprikových lusků.

  3. Plněné papriky krájíme trochu šikmo na plátky a podáváme jako předkrm s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!