Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 1 ks vejce 10 g máslo 5 g tuk 0,5 ks cibule 0,5 ks cibule 200 ml voda 500 ml voda hřebíček mletý pepř 250 g dlouhozrnná rýže 600 g mleté vepřové maso hotová jíška 100 ml smetana na vaření 5 - 6 ks bílá paprika 1 sklenice domácí kečup
Postup Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme. Smícháme s jedním vejcem. Z paprik odkrojíme klobouček se stopkou a vyjmeme semínka a naplníme masem
Na tuku mírně orestujeme polovinu cibule nakrájené najemno. Vložíme papriky a restujeme ze všech stran. Podlijeme domácím kečupem, případně přidáme trochu vody a necháme dusit asi 30 minut. Poté vyjmeme papriky a zahustíme rajskou omáčku jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Nakonec přidáme smetanu
Opláchnutou rýži nasypeme do remosky a zalijeme vodou. Rýže musí být ponořená a nad ní minimálně jednou tolik vody. Osolíme a přidáme máslo. Do druhé poloviny cibule napícháme hřebíček a vložíme ji doprostřed remosky mezi rýži. Přikryjeme poklicí a pečeme asi 60 minut. Místo remosky můžeme použít zapékací mísu nebo hrnec s poklicí a dát do trouby na 200 °C
Na talíř dáme kopečky rýže, ozdobíme petrželkou, přidáme papriky a zalijeme omáčkou. Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží ihned podáváme.