Plněné roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 ks vejce
50 g máslo
1-2 ks cibule
1 ks žemle
20 ks kapary
250 g žampiony
1 kelímek kysaná smetana
1-2 lžičky hladká mouka
petrželová nať
30 g uzená slanina
4 ks větší roštěnka
podle chuti
česnek
sůl
hořčice
kari koření
podle potřeby
mléko
voda na podlití
na ozdobu
citron

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji do zesklovatění osmahneme. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, podusíme doměkka. Žemle namočíme do mléka.

  2. V misce vymícháme máslo s vajíčkem, s namočenou a vymačkanou rozdrobenou žemlí a s vychladlými žampiony. Osolíme, přidáme kari koření, posekané kapary, pokrájenou petrželovou nať a prolisovaný česnek.

  3. Na roštěnkách nařízneme okraje, naklepeme, potřeme hořčicí a posolíme. Na půlku každé roštěnky dáme část nádivky, překlopíme druhou půlkou a spíchneme jehlicí nebo párátky.

  4. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a plněné roštěnky dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec šťávu zahustíme kysanou smetanou, ve které rozšleháme mouku. Chvíli povaříme.

  5. Plněné roštěnky podáváme s bramborem a ozdobíme půlměsíčky citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!