Plněné roštěnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej 1 ks vejce 50 g máslo 1-2 ks cibule 1 ks žemle 20 ks kapary 250 g žampiony 1 kelímek kysaná smetana 1-2 lžičky hladká mouka petrželová nať 30 g uzená slanina 4 ks větší roštěnka podle chuti česnek sůl hořčice kari koření podle potřeby mléko voda na podlití na ozdobu citron
Postup Plněné roštěnky recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji do zesklovatění osmahneme. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, podusíme doměkka. Žemle namočíme do mléka.
V misce vymícháme máslo s vajíčkem, s namočenou a vymačkanou rozdrobenou žemlí a s vychladlými žampiony. Osolíme, přidáme kari koření, posekané kapary, pokrájenou petrželovou nať a prolisovaný česnek.
Na roštěnkách nařízneme okraje, naklepeme, potřeme hořčicí a posolíme. Na půlku každé roštěnky dáme část nádivky, překlopíme druhou půlkou a spíchneme jehlicí nebo párátky.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a plněné roštěnky dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec šťávu zahustíme kysanou smetanou, ve které rozšleháme mouku. Chvíli povaříme.
Plněné roštěnky podáváme s bramborem a ozdobíme půlměsíčky citronu.