Houbové lasagne s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
1 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
pepř
2 lžíce olivový olej
300 g kuřecí maso
1 lžíce čerstvá bazalka
75 g nastrouhaný parmazán
120 g parmská šunka
280 g konzervovaná rajčata
80 g kuřecí játra
200 g lesní houby
14 ks předvařené lasagne
850 ml běšamelová omáčka
150 ml sicilské víno Marsala

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme omáčku: Ve velkém kastrolu opečeme na olivovém oleji za stálého mícháni česnek, cibuli a houby asi 6 minut

  2. Přidáme mleté kuřecí maso, kuřecí játra a parmskou šunku (prosciutto) a opékáme 12 minut. Maso a járra musejí být opečené dohněda

  3. Vmícháme víno marsala, rajčata, bazalku a rajčatový protlak a 4 minuty vše podusíme. Omáčku osolíme, opepříme, kastrol zakryjeme pokličkou a pokrm 30 minut zvolna dusíme. Zamícháme a ještě dalších 15 minut podusíme

  4. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno rozložíme lasagnové plátky. Na ně

  5. naneseme vrstvu omáčky s houbami a masem, potom vrstvu bešamelové omáčky, další vrstvu lasagnových plátků a toto pořadí dvakrát zopakujeme. Končíme vrstvou bešamelové omáčky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm pečeme 35 minut v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) dozlatova

  6. Hotové lasagne ihned podáváme v nahřátých miskách nebo talířích

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!