Houbové lasagne s kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl máslo 1 ks cibule 2 lžíce rajčatový protlak pepř 2 lžíce olivový olej 300 g kuřecí maso 1 lžíce čerstvá bazalka 75 g nastrouhaný parmazán 120 g parmská šunka 280 g konzervovaná rajčata 80 g kuřecí játra 200 g lesní houby 14 ks předvařené lasagne 850 ml běšamelová omáčka 150 ml sicilské víno Marsala
Postup Houbové lasagne s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme omáčku: Ve velkém kastrolu opečeme na olivovém oleji za stálého mícháni česnek, cibuli a houby asi 6 minut
Přidáme mleté kuřecí maso, kuřecí játra a parmskou šunku (prosciutto) a opékáme 12 minut. Maso a járra musejí být opečené dohněda
Vmícháme víno marsala, rajčata, bazalku a rajčatový protlak a 4 minuty vše podusíme. Omáčku osolíme, opepříme, kastrol zakryjeme pokličkou a pokrm 30 minut zvolna dusíme. Zamícháme a ještě dalších 15 minut podusíme
Zapékací misku vymažeme máslem a na dno rozložíme lasagnové plátky. Na ně
naneseme vrstvu omáčky s houbami a masem, potom vrstvu bešamelové omáčky, další vrstvu lasagnových plátků a toto pořadí dvakrát zopakujeme. Končíme vrstvou bešamelové omáčky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm pečeme 35 minut v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) dozlatova
Hotové lasagne ihned podáváme v nahřátých miskách nebo talířích
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny