Plněné růžovky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

16-20 ks růžovky
podle potřeby
sůl
sádlo na smažení
trojobal
2-3 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
náplň
150 g eidam
150 g měkký salám

Postup přípravy receptu

  1. Potřebujeme růžovky malé s přivřenými kloboučky o velikosti prodávaných žampionů. Můžeme použít i žampiony, ale není to ono. Z růžovek odřízneme nohu až uvnitř klobouku a hlavičky oloupeme.

  2. Na jemnějším struhadle nastrouháme sýr cihlu nebo jiný tvrdý sýr. Na jemnějším struhadle nastrouháme měkký salám nebo klobásku. Sýr a salám smícháme dohromady. Hlavičky růžovek osolíme, hlavně uvnitř a touto směsí je plníme.

  3. Plněné růžovky obalíme v trojobalu a smažíme nejlépe na sádle.

  4. Plněné růžovky podáváme s hranolky. Můžeme je doplnit zeleninovým salátem nebo tatarkou. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!