Plněné salátové okurky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks citron
2 konzervy tuňák v oleji
1 lžíce plnotučná hořčice
250 g měkký tvaroh
4 ks salátová okurka
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Okurky oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíky dlouhé zhruba 5cm. Z každého kousku lžičkou vydlabeme vnitřek i se semínky. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Citron rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu (jen z jedné poloviny).

  2. Mezitím si připravíme náplň z tuňáka. Konzervu tuňáka vyklopíme do cedníku a necháme okapat olej. Poté tuňáka smícháme s tvarohem. Uvařená vejce oloupeme, rozpůlíme a žloutek nakrájíme najemno (bílek nebudeme potřebovat). Žloutky přidáme do mísy ke směsi z tvarohu a tuňáka. Nakonec do náplně přidáme hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu.

  3. Náplň našleháme elektrickým šlehačem nebo v mixéru. Hotovou náplní plníme připravené salátové okurky. Plněné okurky s tuňákem posypeme sušenou petrželkou a ihned podáváme. Chutnají samostatně i s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!