Plněné těstoviny se špenátovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
350 g těstoviny
250 g ricotta
750 g listový špenát
omáčka
2 stroužky česnek
1 ks cibule
2 sklenky voda
2 lžíce olivový olej
750 g loupaná drcená rajčata
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
italské bylinky
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Opraný špenát podusíme na trošce olivového oleje s česnekem. Uvařený špenát rukama dobře vyždímáme.

  2. Těstoviny mušle uvaříme al dente.

  3. Česnek a cibuli nasekáme najemno a vložíme do hrnce s připraveným olivovým olejem. Přidáme rajčata, vodu, cukr, sůl a italské bylinky. Pomaličku poodkryté vaříme asi 30 minut.

  4. Špenát promícháme s ricottou, vejcem, polovinou sýru, solí a pepřem.

  5. Mušle vyplníme lžičkou špenátovou nádivkou a těstoviny poskládáme do vymazané mísy vhodné na pečení.

  6. Plněné mušle zalijeme rajčatovou omáčkou, která nemá být hustá, a přikryjeme alobalem.

  7. Připravenou mísu s těstovinami vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut. 10 minut před koncem odebereme alobal a posypeme zbytkem sýru.

  8. Plněné těstoviny se špenátovou nádivkou podáváme jako hlavní sytý chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!