Plněné těstoviny se špenátovou nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 350 g těstoviny 250 g ricotta 750 g listový špenát omáčka 2 stroužky česnek 1 ks cibule 2 sklenky voda 2 lžíce olivový olej 750 g loupaná drcená rajčata podle chuti česnek sůl mletý černý pepř italské bylinky podle potřeby olivový olej
Postup Plněné těstoviny se špenátovou nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Opraný špenát podusíme na trošce olivového oleje s česnekem. Uvařený špenát rukama dobře vyždímáme.
Těstoviny mušle uvaříme al dente.
Česnek a cibuli nasekáme najemno a vložíme do hrnce s připraveným olivovým olejem. Přidáme rajčata, vodu, cukr, sůl a italské bylinky. Pomaličku poodkryté vaříme asi 30 minut.
Špenát promícháme s ricottou, vejcem, polovinou sýru, solí a pepřem.
Mušle vyplníme lžičkou špenátovou nádivkou a těstoviny poskládáme do vymazané mísy vhodné na pečení.
Plněné mušle zalijeme rajčatovou omáčkou, která nemá být hustá, a přikryjeme alobalem.
Připravenou mísu s těstovinami vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut. 10 minut před koncem odebereme alobal a posypeme zbytkem sýru.
Plněné těstoviny se špenátovou nádivkou podáváme jako hlavní sytý chod.