Plněné žampiony se salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
2 dl víno
podle potřeby
žampiony
pomazánkové máslo
olivový olej na vymazání
náplň
1 díl menší cibule
1 díl červená paprika
2 špetky mletý černý pepř
3 díly měkký salám

Postup přípravy receptu

  1. Vypijeme sklenku vína, aby nás čištění žampionů bavilo. S jejich očistou jim zároveň odstraníme nohy. Plníme připravenou náplní a pečeme v pekáčku na olivovém oleji dorůžova.

  2. Náplň: Nastrouháme cibuli, červenou papriku a měkký salám smícháme s pomazánkovým máslem a špetkou pepře.

  3. Plněné žampiony se salámem můžeme podávat jako studené jednohubky, předkrm i hlavní jídlo např. s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!