Plněný chléb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks rajčata 1 ks chléb 125 g mozzarella 1 lžíce balsamikový ocet 75 g uzená šunka podle chuti česnek sůl mletý pepř na ozdobu bazalka čerstvá petrželka podle potřeby olivový olej
Postup Plněný chléb recept
Postup přípravy receptu
-
Bochník bílého chleba nakrojíme tak, abychom ho neprořízli a 1,5 cm plátky držely pohromadě.
Sýr necháme okapat. Mozzarellu nakrájíme na plátky, stejně tak omytá rajčata. Osolíme a opepříme a do bochníku střídavě vkládáme plátky rajčete, mozzarelly a šunky.
Česnek prolisujeme a rozetřeme ho s olejem.
Naplněný chléb položíme na plát alobalu a zakapeme česnekovým olejem, alobal uzavřeme a chleba rozpékáme z obou stran asi 4 minuty na rožni.
Alobal odstraníme, plněný chléb zakapeme octem a podáváme sypaný čerstvou petrželkou nebo bazalkou.