Plněný kuřecí řízek s debrecínkou a slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuřecí řízek
náplň
4 plátky slanina
4 plátky debrecínka
na potření
4 stroužky česnek
sůl
hořčice
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky nejprve lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Na každý řízek položíme plátek debrecínky a proužek slaniny.

  2. Řízky potom přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo třeba párátky, případně okraje masa přiklepeme paličkou k sobě. Naplněné a uzavřené řízky obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka).

  3. Kuřecí řízky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji (nejlépe ve fritovacím hrnci).

  4. Plněný kuřecí řízek s debrecínkou a slaninou podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!