Poctivá rajská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg tuk 5 dkg cibule 1 plátek citron 20 dkg rajčatový protlak 1 lžíce povidla 10 dkg hladká mouka 10 dkg kořenová zelenina podle chuti cukr sůl ocet divoké koření celá skořice podle potřeby 5 dl vývar
Postup Poctivá rajská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na tuku osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme cibuli, lžíci cukru a osmažíme do světle zlatova. Vmícháme mouku, krátce osmažíme, přidáme rajský protlak a ještě krátce osmažíme.
Potom zalijeme chladným vývarem. Vždy přidáváme chladný vývar proti horké jíšce a obráceně. Dobře rozmícháme, přidáme divoké koření, sůl, kousek celé skořice, ocet, plátek citronu, lžíci povidel, cukr a provaříme. Čím déle, tím lépe. Potom rajskou omáčku scedíme, případně dochutíme a podáváme.
Poctivou rajskou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a knedlíkem.