Poctivá rajská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg tuk
5 dkg cibule
1 plátek citron
20 dkg rajčatový protlak
1 lžíce povidla
10 dkg hladká mouka
10 dkg kořenová zelenina
podle chuti
cukr
sůl
ocet
divoké koření
celá skořice
podle potřeby
5 dl vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na tuku osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme cibuli, lžíci cukru a osmažíme do světle zlatova. Vmícháme mouku, krátce osmažíme, přidáme rajský protlak a ještě krátce osmažíme.

  3. Potom zalijeme chladným vývarem. Vždy přidáváme chladný vývar proti horké jíšce a obráceně. Dobře rozmícháme, přidáme divoké koření, sůl, kousek celé skořice, ocet, plátek citronu, lžíci povidel, cukr a provaříme. Čím déle, tím lépe. Potom rajskou omáčku scedíme, případně dochutíme a podáváme.

  4. Poctivou rajskou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!