Podzimní závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
3 ks špekáčky
2 ks jablko
2 lžíce hořčice
1 ks křen
6 plátků vepřová kotleta
podle chuti
sůl
oregano
mletá červená paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety si naklepeme paličkou, rozložíme na pracovní plochu, okořeníme solí a pepřem. Špekáčky oloupeme a půlky naklademe na kotlety. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a čtvrtky přidáme ke špekáčkům. Křen očistíme, nastrouháme a opět kopičky z něj přidáme na kotlety. Čerstvý křen se dá nahradit kupovanou křenovou pastou. Párátky maso spíchneme tak, aby náplň zůstala uzavřena uprostřed masa.

  2. Oloupeme, nakrájíme cibuli a osmahneme v kastrolu na sádle. Přidáme závitky, které osolíme a okořeníme pepřem, paprikou a oreganem. Chvíli je ze všech stran opékáme, pak podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Zbylé špekáčky a jablka nakrájíme na malé kousky a přidáme k závitkům. Hořčicí kořeníme asi za půl hodiny po dušení, po chvilkách se závitky mícháme, případně podléváme vodou. Až je maso měkké, zahustíme šťávu z něj trochou mouky.

  3. Podzimní závitky podáváme s rýží, noky nebo jinou vhodnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!