Pohanková kaše s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
4 ks jablko
0.5 ks citron
1 lžíce med
250 g pohanka
150 g bílý jogurt
1 lžíce skořicový cukr
na ozdobu
meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, dáme do kastrolu, pokapeme citronovou šťávou, přidáme lžíci skořicového cukru, lžíci másla, podlijeme nepatrně vodou a podusíme doměkka.

  2. Pohanku spaříme horkou vodou, vložíme do kastrolu, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a zvolna uvaříme na kaši.

  3. Do pohankové kaše vmícháme polovinu jablek, podle chuti můžeme přidat ještě med.

  4. Porce rozdělíme do misek, přelijeme jogurtem a před podáváním pohankovou kaši ozdobíme zbytkem jablek a lístky meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!