Pohanková kaše se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100-150 g slanina
1-2 špetky sůl
1 ks cibule
1250 ml voda
250 g pohanka
2 lžíce čerstvá petrželka
1-2 špetky mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vařící osolené vody vsypeme pohanku a za stálého míchání ji uvaříme do husta. Potom kastrol přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka tak, aby zrna zůstala celá.

  2. Slaninu pokrájíme na kostičky a na drobně nakrájené cibuli ji orestujeme.

  3. Připravenou slaninu vmícháme do pohankové kaše, dosolíme, opepříme a doplníme nadrobno nasekanou petrželkou.

  4. Pohankovou kaši se slaninou podáváme s krajícem chleba jako hlavní chod. Chutná i samotná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!