Cibulové chutney recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks chilli paprička 100 ml červené víno 1 lžička čerstvý zázvor 50 ml červený vinný ocet 3 lžíce balzamikový ocet 750 g červená cibule mletý černý pepř 150 - 200 g hnědý třtinový cukr
Postup Cibulové chutney
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme a očištěnou chilli papričku drobně nasekáme
Na oleji orestujeme za stálého míchání cibuli a papričky do tmavě zlatova. Pak vmícháme strouhaný zázvor, vše podlijeme vínem a ochutíme balzamikovým a vinným octem a cukrem. Směs osolíme, opepříme a zvolna vaříme za občasného míchání tak dlouho, dokud nezhoustne
Vlažné chutney přendáme do předem sterilované sklenice a uzavřeme. Cibulové chutney skladujeme v chladu, kde vydrží alespoň měsíc
Cibulové chutney podáváme jako přílohu k masům, ale samozřejmě najde uplatnění i při přípravě dalších pokrmů - jako jsou slané omelety se slaninou, toasty se sýrem. Výborně chutná i v nejrůznějších pomazánkách.