Cibulové chutney recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks chilli paprička
100 ml červené víno
1 lžička čerstvý zázvor
50 ml červený vinný ocet
3 lžíce balzamikový ocet
750 g červená cibule
mletý černý pepř
150 - 200 g hnědý třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme a očištěnou chilli papričku drobně nasekáme

  2. Na oleji orestujeme za stálého míchání cibuli a papričky do tmavě zlatova. Pak vmícháme strouhaný zázvor, vše podlijeme vínem a ochutíme balzamikovým a vinným octem a cukrem. Směs osolíme, opepříme a zvolna vaříme za občasného míchání tak dlouho, dokud nezhoustne

  3. Vlažné chutney přendáme do předem sterilované sklenice a uzavřeme. Cibulové chutney skladujeme v chladu, kde vydrží alespoň měsíc

  4. Cibulové chutney podáváme jako přílohu k masům, ale samozřejmě najde uplatnění i při přípravě dalších pokrmů - jako jsou slané omelety se slaninou, toasty se sýrem. Výborně chutná i v nejrůznějších pomazánkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!