Pohankovo-mrkvová sekaná recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 ks vejce 1 ks cibule 1 špetka tymián 1 hrnek mrkev 1 špetka bazalka 1 špetka oregano 2 hrnky pohanka 2 lžíce olivový olej mletý barevný pepř bylinková sůl 1 - 2 hrstě hraška 1 - 2 lžičky koření Horalka 2 lžíce sušené lahůdkové droždí
Postup Pohankovo-mrkvová sekaná
Postup přípravy receptu
-
Pohanku propláchneme a namočíme na hodinu do vody. Pak ji slijeme a cca 5 minut v nové vodě povaříme. Pohanku osolíme, scedíme a necháme okapat. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek s cibulí oloupeme a obojí nasekáme nadrobno. Čerstvé bylinky nasekáme nadrobno, můžeme použít i bylinky sušené
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a osmahneme, přidáme česnek, necháme rozvonět a přisypeme také mrkev. Lehce orestujeme a odstavíme
Do pohanky vmícháme mrkvovou směs, nasekané bylinky, bylinkovou sůl, mletý pepř, lahůdkové droždí, vejce a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme hraškou či bezlepkovou moukou, až nám vznikne směs hutné konzistence
Pekáček vymažeme tukem, pohankovo-mrkvovou směs rozprostřeme po pekáčku a uhladíme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 30 minut (podle typu trouby)
Pohankovo-mrkvová sekaná nejlépe chutná ještě teplá s bramborovou kaší.