Pohankovo-mrkvová sekaná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 ks vejce
1 ks cibule
1 špetka tymián
1 hrnek mrkev
1 špetka bazalka
1 špetka oregano
2 hrnky pohanka
2 lžíce olivový olej
mletý barevný pepř
bylinková sůl
1 - 2 hrstě hraška
1 - 2 lžičky koření Horalka
2 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme a namočíme na hodinu do vody. Pak ji slijeme a cca 5 minut v nové vodě povaříme. Pohanku osolíme, scedíme a necháme okapat. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek s cibulí oloupeme a obojí nasekáme nadrobno. Čerstvé bylinky nasekáme nadrobno, můžeme použít i bylinky sušené

  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a osmahneme, přidáme česnek, necháme rozvonět a přisypeme také mrkev. Lehce orestujeme a odstavíme

  3. Do pohanky vmícháme mrkvovou směs, nasekané bylinky, bylinkovou sůl, mletý pepř, lahůdkové droždí, vejce a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme hraškou či bezlepkovou moukou, až nám vznikne směs hutné konzistence

  4. Pekáček vymažeme tukem, pohankovo-mrkvovou směs rozprostřeme po pekáčku a uhladíme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 30 minut (podle typu trouby)

  5. Pohankovo-mrkvová sekaná nejlépe chutná ještě teplá s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!