Pohankový prejt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
2 lžíce olej
2 ks vejce
1 lžička majoránka
1 ks cibule
300 g pohanka
0.5 lžičky drcený kmín
podle chuti
sůl
mleté nové koření
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme, scedíme a na lžíci oleje rozpáleného na pánvi krátce orestujeme. Poté pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody a na mírném ohni za občasného míchání vaříme 10 - 15 minut.

  2. Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme ji k pohance spolu s vejci, prolisovaným česnekem a veškerým kořením a bylinkami. Pohankový prejt osolíme a promícháme.

  3. Směs rozložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a v předehřáté troubě pečeme cca 30 minut dozlatova.

  4. Pohankový prejt podáváme s vařenými brambory nebo chlebem. Prejt skvěle doplní také kysané zelí a sterilované okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!