Pohankový prejt recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 2 lžíce olej 2 ks vejce 1 lžička majoránka 1 ks cibule 300 g pohanka 0.5 lžičky drcený kmín podle chuti sůl mleté nové koření podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Pohankový prejt recept
Postup přípravy receptu
-
Pohanku propláchneme, scedíme a na lžíci oleje rozpáleného na pánvi krátce orestujeme. Poté pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody a na mírném ohni za občasného míchání vaříme 10 - 15 minut.
Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme ji k pohance spolu s vejci, prolisovaným česnekem a veškerým kořením a bylinkami. Pohankový prejt osolíme a promícháme.
Směs rozložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a v předehřáté troubě pečeme cca 30 minut dozlatova.
Pohankový prejt podáváme s vařenými brambory nebo chlebem. Prejt skvěle doplní také kysané zelí a sterilované okurky.