Polévka s čínským zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
3 lžíce solamyl
1 dl voda
prášek do pečiva
vegeta
100 g žampiony
1 ks čínské zelí
mletý kmín
mletý zázvor
250 g vepřový bok

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nebo vepřové ramínko umeleme. Maso důkladně smícháme se zázvorem, kmínem, kypřícím práškem, solamylem a vodou. Takto připravenou masovou směs promícháme a dvěma lžičkami z ní tvarujeme knedlíčky, které zavařujeme do vroucí vody ochucené vegetou.

  2. Po patnácti minutách varu přidáme do základu polévky zelí nakrájené na nudličky a žampiony a vaříme dalších pět minut. Před koncem varu polévku dochutíme solí nebo vegetou.

  3. Polévku s čínským zelím rozdělíme na talíře a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!