Polévka s knedlíčky a smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 lžíce máslo 1 lžíce strouhanka 1 ks cibule 20 g kapusta 200 ml kysaná smetana 1 lžička sekaná petrželka 2 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř 200 g hovězí přední 60 g kořenová zelenina 1 l vývar z Masoxu na ozdobu petrželka
Postup Polévka s knedlíčky a smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso a polovinu cibule jemně umeleme, přidáme bílek, lžíci mouky a strouhanky, ochutíme pepřem, solí a troškou sekané petrželky. Směs dobře promícháme a vytvarujeme malé knedlíčky.
Kořenovou zeleninu, kapustu a zbytek cibule nakrájíme, osmahneme na másle, dáme vařit do vývaru, do něhož po chvíli vhodíme připravené knedlíčky.
V kysané smetaně rozmícháme vejce, žloutek, mouku, přilijeme maličko vývaru, chviličku povaříme a nalijeme do polévky. Necháme vše přejít varem, dosolíme a při podávání ozdobíme sekanou petrželkou.