Polévka s knedlíčky a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 lžíce strouhanka
1 ks cibule
20 g kapusta
200 ml kysaná smetana
1 lžička sekaná petrželka
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
200 g hovězí přední
60 g kořenová zelenina
1 l vývar z Masoxu
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso a polovinu cibule jemně umeleme, přidáme bílek, lžíci mouky a strouhanky, ochutíme pepřem, solí a troškou sekané petrželky. Směs dobře promícháme a vytvarujeme malé knedlíčky.

  2. Kořenovou zeleninu, kapustu a zbytek cibule nakrájíme, osmahneme na másle, dáme vařit do vývaru, do něhož po chvíli vhodíme připravené knedlíčky.

  3. V kysané smetaně rozmícháme vejce, žloutek, mouku, přilijeme maličko vývaru, chviličku povaříme a nalijeme do polévky. Necháme vše přejít varem, dosolíme a při podávání ozdobíme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!