Polévka s mletým masem a nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce hrášek
1 l voda
1 ks mrkev
0.3 ks brokolice
1 kostka masox
100 g mleté maso
0.5 ks menší květák
podle chuti
sůl
nasekaná petrželka
těstíčko
1 ks vejce
3 lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do hrnce se studenou vodou a vidličkou řádně promícháme. Přidáme na kousky pokrájenou zeleninu a masox, podle chuti osolíme a vaříme do mírného změknutí zeleniny.

  2. Mezitím si připravíme nočky. Rozšleháme vejce se solí. Postupně přidáváme tolik mouky, aby vzniklo hustší těstíčko. Lžičkou vykrajujeme menší nočky a vkládáme je do vroucí polévky.

  3. Polévku s mletým masem a nočky ještě chvíli povaříme a nakonec můžeme přidat nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!