Polévka s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 kg brambory
1 ks celer
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 hrst sekaná petrželka
0.5 kg mleté maso
podle chuti
5-6 stroužků česnek
sůl
2-3 kostky masox

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso okořeníme solí, pepřem a smícháme s jedním vejcem. Očistíme čerstvou zeleninu, oloupeme brambory a dáme je vařit. Česnek prolisujeme.

  2. Do brambor se zeleninou přidáme 2 kostky masoxu a sůl. Když je zelenina s brambory téměř měkká, vezmeme připravené mleté maso a děláme lžící malé kousky, které ihned přidáváme do polévky a zaváříme. Polévku s mletým masem vaříme asi 10 minut. Pak přidáme česnek, vše zalijeme rozšlehanými vejci a minutu povaříme.

  3. Polévku s mletým masem ihned podáváme, aby česnek zůstal česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!