Polévka s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 kg brambory 1 ks celer 1 ks pórek 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 hrst sekaná petrželka 0.5 kg mleté maso podle chuti 5-6 stroužků česnek sůl 2-3 kostky masox
Postup Polévka s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso okořeníme solí, pepřem a smícháme s jedním vejcem. Očistíme čerstvou zeleninu, oloupeme brambory a dáme je vařit. Česnek prolisujeme.
Do brambor se zeleninou přidáme 2 kostky masoxu a sůl. Když je zelenina s brambory téměř měkká, vezmeme připravené mleté maso a děláme lžící malé kousky, které ihned přidáváme do polévky a zaváříme. Polévku s mletým masem vaříme asi 10 minut. Pak přidáme česnek, vše zalijeme rozšlehanými vejci a minutu povaříme.
Polévku s mletým masem ihned podáváme, aby česnek zůstal česnekem.