Pečené bramborové čtvrtky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1,5 kg brambory pažitka 1/2 lžíce bazalka 2 - 3 lžíce olivový olej 2 ks větší cibule hrubá sůl sušený česnek 1 - 2 lžíce směs koření na hranolky
Postup Pečené bramborové čtvrtky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, které rozloupneme
Plech vymažeme olejem, vsypeme brambory s cibulí a posypeme kořením - směsí na hranolky, česnekem a hrubou solí
Bramborové čtvrtky dáme péct do silně vyhřáté trouby (asi na 220 °C), asi po 20 minutách pečení posypeme bazalkou, ta nám brambory krásně provoní. Brambory během pečení párkrát promícháme. Pečeme až 60 minut, až jsou brambory zlatavé
Pečené bramborové čtvrtky podáváme jako přílohu k masu (na talíři sypeme pažitkou), ale klidně ve větší porci jako hlavní chod. Přidáme tatarskou omáčku, dresink nebo jinou studenou omáčku.