Pečené bramboráky bez mouky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
sůl
2 - 3 ks vejce
5 - 6 ks brambory
majoránka
1 hrst polenta

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozklepneme

  2. Brambory vymačkáme od přebytečné vody, přidáme k nim česnek, vejce, zhruba hrst polenty, sůl a rozemnutou majoránku. Směs na bramboráky dobře promícháme

  3. Plech vymažeme olejem a na plech tvoříme menší či středně větší placičky. Bramboráky pečeme na 200 °C na dolní i horní ohřev s ventilátorem. Jsou hotové asi za 20 minut

  4. Pečené bramboráky bez mouky podáváme jako chuťovku či přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!