Pečené bramboráky bez mouky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej sůl 2 - 3 ks vejce 5 - 6 ks brambory majoránka 1 hrst polenta
Postup Pečené bramboráky bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozklepneme
Brambory vymačkáme od přebytečné vody, přidáme k nim česnek, vejce, zhruba hrst polenty, sůl a rozemnutou majoránku. Směs na bramboráky dobře promícháme
Plech vymažeme olejem a na plech tvoříme menší či středně větší placičky. Bramboráky pečeme na 200 °C na dolní i horní ohřev s ventilátorem. Jsou hotové asi za 20 minut
Pečené bramboráky bez mouky podáváme jako chuťovku či přílohu.