Krůtí plátky s mrkví a hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks mrkev
1 ks šalotka
2 lžíce olivový olej
hladká mouka
4 lžíce sterilovaný hrášek
250 - 300 ml drůbeží vývar
4 plátky krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Větší mrkev oloupeme a nakrájíme pomocí škrabky na tenké nudličky. Oloupanou malou šalotku nasekáme nadrobno a hrášek necháme okapat na sítku

  2. Na rozpálenou pánev nalijeme lžíci oleje a 2 lžíce vývaru. Jakmile vše začne vřít, přidáme šalotku, kterou za stálého míchání podusíme (asi 1 minutu). Pak vložíme plátky masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Jakmile se vývar zcela zredukuje, přilijeme další část vývaru a teplotu snížíme. Maso dusíme za občasného podlévání vývarem do poloměkka. Pak přidáme nudličky mrkve a zvolna dusíme tak dlouho, dokud nebude maso měkké a mrkvička na skus. Nakonec vmícháme okapaný hrášek a pokrm podle potřeby dochutíme solí. Podle snášenlivosti můžeme krůtí plátky s mrkví a hráškem zjemnit lžící másla

  3. Krůtí plátky s mrkví a hráškem podáváme s brambory připravenými na nejrůznější způsoby. Může to být bramborová kaše, vařený brambor nebo gratinované brambory ve vývaru podle mojí kuchařky pro slinivku břišní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!