Krůtí plátky s mrkví a hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 2 ks mrkev 1 ks šalotka 2 lžíce olivový olej hladká mouka 4 lžíce sterilovaný hrášek 250 - 300 ml drůbeží vývar 4 plátky krůtí prsa
Postup Krůtí plátky s mrkví a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Větší mrkev oloupeme a nakrájíme pomocí škrabky na tenké nudličky. Oloupanou malou šalotku nasekáme nadrobno a hrášek necháme okapat na sítku
Na rozpálenou pánev nalijeme lžíci oleje a 2 lžíce vývaru. Jakmile vše začne vřít, přidáme šalotku, kterou za stálého míchání podusíme (asi 1 minutu). Pak vložíme plátky masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Jakmile se vývar zcela zredukuje, přilijeme další část vývaru a teplotu snížíme. Maso dusíme za občasného podlévání vývarem do poloměkka. Pak přidáme nudličky mrkve a zvolna dusíme tak dlouho, dokud nebude maso měkké a mrkvička na skus. Nakonec vmícháme okapaný hrášek a pokrm podle potřeby dochutíme solí. Podle snášenlivosti můžeme krůtí plátky s mrkví a hráškem zjemnit lžící másla
Krůtí plátky s mrkví a hráškem podáváme s brambory připravenými na nejrůznější způsoby. Může to být bramborová kaše, vařený brambor nebo gratinované brambory ve vývaru podle mojí kuchařky pro slinivku břišní.