Krůtí placičky, brambory se smetanou, žampiony a okurková salsa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
1 stroužek česnek
sůl
sůl
1 špetka sůl
petrželka
brambory
1 dl smetana
pažitka
tymián
rozmarýn
kopr
chilli papričky
olivový olej
olivový olej
zakysaná smetana
citronová šťáva
jarní cibulka
salátová okurka
mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
mleté krůtí maso

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou nakrájíme na plátky, posolíme, pokapeme olivovým olejem a přidáme k nim nakrájený tymián, rozmarýn a česnek. Dáme péct na 45 minut na gril

  2. V míse smícháme mleté krůtí maso, sůl, pepř, nakrájenou slaninu a zalijeme smetanou

  3. Směs zpracujeme a dochutíme citronovou šťávou a jarní cibulkou. Vytvoříme placičky a opečeme je na grilu

  4. Celé žampiony osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a dáme je péct na horní část grilu. Než se všechno na grilu upeče, připravíme si okurkovou salsu: okurku rozčtvrtíme a zbavíme ji jadýrek. Nakrájíme na drobné kostičky, přidáme chilli papričku, kopr, sůl, pepř a olivový olej a smícháme

  5. V další misce smícháme zakysanou smetanu, smetanu, sůl, petrželku a pažitku. Do směsi přimícháme upečené brambory a pořádně promícháme, aby se nasákly všechny chutě

  6. Krůtí placičky podáváme s brambory se smetanou, žampiony a okurkovou salsou

  7. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!