Polévka se ztracenými vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
60 g máslo
600 g brambory
40 g mouka
0.5 l voda
1 l podmáslí
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky, dáme je vařit do osolené vody a okmínujeme.

  2. Z poloviny másla a mouky připravíme jíšku, poté přilijeme podmáslí. Vmícháme ji k poloměkkým bramborám a uvaříme doměkka.

  3. Nakonec stáhneme plamen a do polévky opatrně vložíme na naběračce rozklepnutá vejce, jedno po druhém. Vaříme ještě 5 minut, bílek by mě ztuhnout, ale žloutek zůstane tekutý.

  4. Polévku se ztracenými vejci zjemníme zbytkem másla a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!