Polévka z černého kořene recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
1 ks žloutek
0.5 kostky zeleninový vývar
30 g světlá jíška
300 g černý kořen
příloha
60 g olej
2 ks houska
podle chuti
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Černý kořen očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. V osolené vodě jej uvaříme do měkka.

  2. Potom přidáme zeleninový bujón, jíšku, sůl a povaříme přibližně 5 minut.

  3. Housku nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji osmahneme dokřupava.

  4. Nakonec do hotové polévky vmícháme žloutek. Již nevaříme.

  5. Polévku z černého kořene rozdělíme do talířů a podáváme s osmaženou houskou a ozdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!