Polévka z černého kořene recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g máslo 1 ks žloutek 0.5 kostky zeleninový vývar 30 g světlá jíška 300 g černý kořen příloha 60 g olej 2 ks houska podle chuti sůl petrželka
Postup Polévka z černého kořene recept
Postup přípravy receptu
-
Černý kořen očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. V osolené vodě jej uvaříme do měkka.
Potom přidáme zeleninový bujón, jíšku, sůl a povaříme přibližně 5 minut.
Housku nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji osmahneme dokřupava.
Nakonec do hotové polévky vmícháme žloutek. Již nevaříme.
Polévku z černého kořene rozdělíme do talířů a podáváme s osmaženou houskou a ozdobené petrželkou.