Polévka z čerstvých rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 dkg tuk
4 dkg cibule
1 l voda
40 dkg rajče
1 ks bobkový list
2 dkg hladká mouka
podle chuti
1 špetka cukr
1 špetka sůl
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky.

  2. Nakrájenou cibuli dáme na tuk a necháme zpěnit. Potom přidáme nakrájená rajčata, špetku pepře, bobkový list a necháme pomalu dusit. Z 2 dkg tuku a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou, osolíme a necháme vařit. Změklá rajčata prolisujeme, přidáme do polévky a necháme chvíli vařit. Podle chuti můžeme do polévky přidat cukr.

  3. Polévku z čerstvých rajčat můžeme podávat s uvařenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!