Polévka z dušených klouzků recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 lžíce olej sůl majoránka voda 1 ks velká cibule 1 - 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce drcený kmín 3 ks střední brambory 3 ks střední mrkev 1 lžíce houbová vegeta 350 g klouzky
Postup Polévka z dušených klouzků
Postup přípravy receptu
-
Klouzky očistíme, kloboučky sloupneme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Na rozpáleném oleji necháme orestovat cibuli, přidáme klouzky, poprášíme kmínem, osolíme a za občasného promíchání dusíme do změknutí
Brambory a mrkev nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí i vegetou a uvaříme ne zcela doměkka. Do zeleniny přidáme podušené klouzky, promícháme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Polévku dochutíme solí i vegetou, uvedeme do varu a provaříme 15 minut
Polévku z dušených klouzků můžeme na talíři posypat majoránkou nebo ozdobit snítkou čerstvé majoránky.