Polévka z dušených klouzků recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce olej
sůl
majoránka
voda
1 ks velká cibule
1 - 2 lžíce hladká mouka
1 lžíce drcený kmín
3 ks střední brambory
3 ks střední mrkev
1 lžíce houbová vegeta
350 g klouzky

Postup přípravy receptu

  1. Klouzky očistíme, kloboučky sloupneme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Na rozpáleném oleji necháme orestovat cibuli, přidáme klouzky, poprášíme kmínem, osolíme a za občasného promíchání dusíme do změknutí

  3. Brambory a mrkev nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí i vegetou a uvaříme ne zcela doměkka. Do zeleniny přidáme podušené klouzky, promícháme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Polévku dochutíme solí i vegetou, uvedeme do varu a provaříme 15 minut

  4. Polévku z dušených klouzků můžeme na talíři posypat majoránkou nebo ozdobit snítkou čerstvé majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!