Polévka z fazolových lusků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks brambory
20 ml mléko
1 l zeleninový vývar
160 g zelené fazolové lusky
podle chuti
sůl
ocet
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky opláchneme, na rozehřátém másle je krátce orestujeme, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté je scedíme a necháme okapat. Vývar ponecháme.

  2. Uvařené fazolky pokrájíme na menší kousky. Očistíme brambory a uvaříme je v odloženém vývaru. K měkkým bramborám vsypeme fazolky a zahustíme vymíchanou směsí z mléka a mouky. Mouku s mlékem můžeme i vynechat a místo toho polévku zahustit částí rozmixovaných brambor.

  3. Polévku z fazolových lusků opepříme, dochutíme rozemnutou majoránkou, octem a dobře promícháme. Dalších 10 minut společně provaříme.

  4. Polévku z fazolových lusků podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!