Polévka z jehněčího masa a luštěnin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks cibule 1 ks petržel 40 g fazole 40 g čočka 40 g hrách 1 lžíce hladká mouka 2 lžíce olej na smažení 80 g sterilovaný hrášek 200 g jehněčí maso podle chuti 3 stroužky česnek sůl 1 l masový vývar citronová šťáva mletý černý pepř
Postup Polévka z jehněčího masa a luštěnin recept
Postup přípravy receptu
-
Luštěniny namočíme den předem do vody. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petržel oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostičky petržele a maso. Základ polévky osolíme, okořeníme a vše trošku opražíme. Přidáme vývar, postupně hrách, fazole, čočku i s vodou, ve které se máčely a vaříme doměkka.
Před koncem varu přidáme sterilovaný hrášek. V troše vody rozmícháme vejce s trochou mouky a citronovou šťávou. Směsí zahustíme polévku a ještě chvíli povaříme.
Nakonec polévku z jehněčího masa a luštěnin dochutíme solí, popřípadě kořením do polévky. Polévka by měla být hustá.