Polévka z jehněčího masa a luštěnin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks petržel
40 g fazole
40 g čočka
40 g hrách
1 lžíce hladká mouka
2 lžíce olej na smažení
80 g sterilovaný hrášek
200 g jehněčí maso
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
1 l masový vývar
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Luštěniny namočíme den předem do vody. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petržel oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostičky petržele a maso. Základ polévky osolíme, okořeníme a vše trošku opražíme. Přidáme vývar, postupně hrách, fazole, čočku i s vodou, ve které se máčely a vaříme doměkka.

  3. Před koncem varu přidáme sterilovaný hrášek. V troše vody rozmícháme vejce s trochou mouky a citronovou šťávou. Směsí zahustíme polévku a ještě chvíli povaříme.

  4. Nakonec polévku z jehněčího masa a luštěnin dochutíme solí, popřípadě kořením do polévky. Polévka by měla být hustá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!