Polévka z koroptve recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
tuk
1 ks cibule
0.3 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
houska
1 ks koroptev

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Koroptev rozčtvrtíme. Housku nakrájíme na kostičky.

  2. Slaninu na pánvi rozpustíme. Přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce osmahneme. Vložíme koroptev, opečeme ji a zalijeme vroucí vodou. Pod pokličkou vaříme doměkka.

  3. Mezitím si na pánvi osmahneme kostičky housky.

  4. Měkké čtvrtky koroptve vyjmeme, pouze z jedné okrájíme maso, nasekáme na jemno a vrátíme zpět do polévky. Zbylé maso použijeme například na přípravu pomazánky.

  5. Polévku z koroptve podáváme s osmaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!