Polévka z květáku a kořenové zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce hrášek
3 lžíce olej
sůl
30 g máslo
2 lžíce kapusta
Vegeta
sekaná petrželka
30 g hladká mouka
150 g kořenová zelenina
1 ks malý květák
3 ks párky (nožičky)

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Květák rozebereme na růžičky. Kapustu nakrájíme a párky nakrájíme na kolečka.

  2. Osmažíme ji na tuku, podlijeme vodou, osolíme a povaříme. Potom přidáme květák, pokrájenou kapustu, hrášek a párky. Vše vaříme doměkka.

  3. Zatím si připravíme z másla a jíšky světlou jíšku.

  4. Když je zelenina měkká, přidáme jíšku, vegetu a necháme přejít varem.

  5. Hotovou polévku podáváme sypanou sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!