Polévka z květáku a kořenové zeleniny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce hrášek 3 lžíce olej sůl 30 g máslo 2 lžíce kapusta Vegeta sekaná petrželka 30 g hladká mouka 150 g kořenová zelenina 1 ks malý květák 3 ks párky (nožičky)
Postup Polévka z květáku a kořenové zeleniny recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Květák rozebereme na růžičky. Kapustu nakrájíme a párky nakrájíme na kolečka.
Osmažíme ji na tuku, podlijeme vodou, osolíme a povaříme. Potom přidáme květák, pokrájenou kapustu, hrášek a párky. Vše vaříme doměkka.
Zatím si připravíme z másla a jíšky světlou jíšku.
Když je zelenina měkká, přidáme jíšku, vegetu a necháme přejít varem.
Hotovou polévku podáváme sypanou sekanou petrželkou.