Polévka z rajského protlaku s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg máslo
1 ks mrkev
1 konzerva rajčatový protlak
15 dkg rýže
1 lžíce hladká mouka
0 kostek zeleninový bujon
podle chuti
cukr
sůl
citronová šťáva
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábeme si menší mrkev a nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci si roztopíme máslo, přidáme mrkev spolu s rajčatovým protlakem a lžící hladké mouky. Společně vše spolu restujeme tak dlouho, až se směs přestane lepit na vařečku. Zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Dále přidáme 1/2 kostky zeleninového bujonu, cukr, citronovou šťávu a polévkovou směs necháme zvolna alespoň 20 minut provařit.

  2. Zvlášť si uvaříme rýži, kterou opláchneme a vaříme v mírně osolené vodě. Měkkou rýži scedíme, propláchneme a přidáme do polévky. Společně necháme projít varem, dochutíme, dosolíme a můžeme kápnout polévkové koření.

  3. Polévku z rajského protlaku s rýži servírujeme na hluboký talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!