Polévka z rajského protlaku s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg máslo 1 ks mrkev 1 konzerva rajčatový protlak 15 dkg rýže 1 lžíce hladká mouka 0 kostek zeleninový bujon podle chuti cukr sůl citronová šťáva polévkové koření
Postup Polévka z rajského protlaku s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Oškrábeme si menší mrkev a nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci si roztopíme máslo, přidáme mrkev spolu s rajčatovým protlakem a lžící hladké mouky. Společně vše spolu restujeme tak dlouho, až se směs přestane lepit na vařečku. Zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Dále přidáme 1/2 kostky zeleninového bujonu, cukr, citronovou šťávu a polévkovou směs necháme zvolna alespoň 20 minut provařit.
Zvlášť si uvaříme rýži, kterou opláchneme a vaříme v mírně osolené vodě. Měkkou rýži scedíme, propláchneme a přidáme do polévky. Společně necháme projít varem, dochutíme, dosolíme a můžeme kápnout polévkové koření.
Polévku z rajského protlaku s rýži servírujeme na hluboký talíř.