Polévka z uzeného masa recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 l voda mletý černý pepř polévkové koření maggi 6 kuliček celý černý pepř 1 ks rýže ve varných sáčcích zelená petrželová nať 500 g uzené vepřové maso 1/2 balíčku zmrazená zeleninová směs
Postup Polévka z uzeného masa
Postup přípravy receptu
-
Uzené vepřové maso vaříme 30 minut v tlakovém hrnci společně s kuličkami pepře. Vodu solíme jen mírně, uzené maso je slané dost
Na polévku je možné použít vývar i z uzeného vepřového kolena
Po dobu tepelné přípravy masa si uvaříme 1 varný sáček rýže. Vaříme ji podle návodu na obalu asi 15 minut ve vroucí osolené vodě
Uvařený vývar z uzeného masa přecedíme. Maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme zmrazenou směs mrkve, hrášku a kukuřice a krátce povaříme. Ochutíme mletým pepřem, maggi kořením a přisypeme uvařenou rýži
Polévku z uzeného masa promícháme a můžeme podávat. Na talíři polévku zdobíme nakrájenou zelenou petrželovou natí. Petrželka může být i sušená.