Polévka z uzeného masa recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 l voda
mletý černý pepř
polévkové koření maggi
6 kuliček celý černý pepř
1 ks rýže ve varných sáčcích
zelená petrželová nať
500 g uzené vepřové maso
1/2 balíčku zmrazená zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Uzené vepřové maso vaříme 30 minut v tlakovém hrnci společně s kuličkami pepře. Vodu solíme jen mírně, uzené maso je slané dost

  2. Na polévku je možné použít vývar i z uzeného vepřového kolena

  3. Po dobu tepelné přípravy masa si uvaříme 1 varný sáček rýže. Vaříme ji podle návodu na obalu asi 15 minut ve vroucí osolené vodě

  4. Uvařený vývar z uzeného masa přecedíme. Maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme zmrazenou směs mrkve, hrášku a kukuřice a krátce povaříme. Ochutíme mletým pepřem, maggi kořením a přisypeme uvařenou rýži

  5. Polévku z uzeného masa promícháme a můžeme podávat. Na talíři polévku zdobíme nakrájenou zelenou petrželovou natí. Petrželka může být i sušená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!